دسته‌ها
Uncategorized

سلامت سیمان

سیامک نامدار

سلامت سیمان به توانایی خمیر سیمان سخت شده برای حفظ حجم خود پس از گیرش گفته می‌شود.
اگر سیمان در مرحله تولید بیش از اندازه حرارت ببیند و در درجه حرارت بسیار بالا پخته شود سلامت آن به مخاطره می‌افتد.
عدم سلامت سیمان یعنی انبساط و تغییر حجم غیرعادی آن که در اثر واکنش‌های اکسید کلسیم (آهک) آزاد، اکسید منیزیم و سولفات‌های کلسیم اتفاق می‌افتد.
سیمان‌هایی که چنین انبساط‌هایی را نشان می‌دهند سیمان ناسالم هستند.
چنین بتنی وقتی در قالب ریخته می‌شود و چنانچه انبساط خمیر سیمان رخ دهد باعث ترک ، خرابی و حتی منهدم شدن بتن خواهد شد.