دسته‌ها
Uncategorized

مدیریت دارایی

سیامک نامدار

Asset management

به مجموعه‌ای از سامانه‌ها و فرآیندهای روش‌مند برای نگهداری ، به‌کارگیری و توسعه دارایی‌های یک شخص حقیقی یا شخص حقوقی اطلاق می‌شود.

As یا مدیر دارایی (asset manager ) با بهره گیری از داتش اتصال دارائی ( asset connecting ) در جایگاه مشاور سرمایه‌گذاری یک سبد سرمایه گذاری ، متشکل از دارایی جاری و غیر جاری کارفرما تشکیل داده ، و با بهره گیری از تحلیل های دقیق ، دارایی ها را در سبد سرمایه گذاری به گردش در اورده در زمان های مناسب جابجا نموده و کسب سود نموده و آنرا توسعه میدهد.

منظور از دارایی ممکن است دارایی اقتصادی یا دارایی فیزیکی باشد.

بطور کلی هر چه که امکان نقدشوندگی داشته باشد و در اقتصاد برای آن ارزشی قائل شوند، دارایی‌ها محسوب می‌شود.

دارایی‌ها را به 2 دسته دارایی‌های جاری و دارائی غیرجاری تقسیم می‌شود.

دارایی‌های جاری شامل مواردی است امکان نقدشوندگی بالایی دارند و کمتر از 1 سال آتی امکان نقد شدن داشته باشد. مثل وجوه نقد، طلا ، ارز ، انواع سهام ، اوراق قرضه ، سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت و کالا ها یا تولیدات آماده فروش و…

دارایی غیر جاری شامل دارایی‌هایی که امکان نقد شوندگی خیلی کمی دارد و به زمانی بیشتر از 1 سال تا چند سال برای نقد شدن نیازمندند. مثل ساختمان، زمین، سرمایه‌گذاری‌های بلندمدت و تجهیزات و….

مدیریت دارایی چارچوبی را برای طراحی و پیاده‌سازی برنامه‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت برای سبد دارایی مشخص می‌کند.

مدیریت دارایی مبتنی بر ارزیابی‌های اقتصادی در سطوح مدیریت سرمایه‌گذاری‌های پروژه‌ای ، شبکه‌ای میباشد که با هم ترکیب می‌ شود.

اطلاعات حاصل از مطالعات و تحلیل های دقیق از میزان ریسک‌پدیری کارفرما و دارایی های او در این روش مهمترین مولفه تصمیم‌گیری در جهت سرمایه‌گذاری‌های سود ده آتی مجموعه مورد نظر کمک می باشد.

سرمایه‌گذاران ، اشخاص حقیقی و حقوقی دارای سرمایه باارزش خالص بالا، سازمان‌های دولتی، شرکت‌ها و واسطه‌های مالی ، از خدمات این فرایند استفاده می‌کنند.

منبع : مدیریت و توسعه دارایی